Focus op multimodaal, afscheid van winkeldistributie

Terug naar overzicht

De afgelopen 25 jaar hebben we veel mooie momenten meegemaakt en bijzondere herinneringen beleefd tijdens onze winkeldistributie-activiteiten, maar nu is het tijd voor de volgende stap. De focus van DLG ligt op het (inter)nationaal verbinden van logistieke stromen via multimodale oplossingen en daarom gaan we het hoofdstuk winkeldistributie afsluiten. Per 1 maart 2021 zijn onze winkeldistributie-activiteiten overgedragen aan Cornelissen Groep.

Bevoorrading van supermarkten

Het Nijmeegse familiebedrijf Cornelissen Groep is gespecialiseerd in winkeldistributie en verzorgt al jaren de bevoorrading van bekende retailformules, zoals Albert Heijn, Jumbo en Kruidvat. De bevoorrading van supermarkten en winkels vraagt om uitgebreide kennis, just-in-time levering en een grote mate van flexibiliteit. Met ervaren chauffeurs, een modern wagenpark en een focus op veiligheid en innovatieve ICT-oplossingen, kan Cornelissen Groep onze winkeldistributie-activiteiten naadloos inpassen en ontplooien.

Focus op multimodaal vervoer

Het overdragen van de winkeldistributie-activiteiten is een strategische stap. De kracht van DLG zit namelijk in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodaal vervoer. De activiteiten die we overdragen betreffen de distributie vanaf de distributiecentra of productielocaties naar de winkelfilialen in Nederland. Door deze overdracht kunnen wij ons nog meer richten op het ontplooien van de activiteiten waar wij grootse groeiambities voor hebben.

Ambities voor de toekomst

De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh en wij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies, DLG Perishable en DLG Overseas, zijn ook in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken. De keuze voor het overdragen van de winkeldistributie-activiteiten stelt DLG beter in staat haar strategische doelstellingen voor de toekomst te verwezenlijken.

Na meer dan 25 jaar trouwe dienst in de winkeldistributie, sluit DLG dit prachtige hoofdstuk dus af. We kijken terug op vele mooie momenten en bijzondere herinneringen. Via deze weg willen wij iedereen die bij ons betrokken was nogmaals enorm bedanken voor alle mooie jaren!

Wat kunnen wij voor u doen?

Neem contact op

Meer weten over de overdracht van onze winkeldistributie-activiteiten? Lees dan het interview met Joost Visbeen!

Lees hier het interview met CEO Joost Visbeen