Wat is intermodaal transport?

Intermodaal transport combineert verschillende vervoersvormen om uw vracht soepel en veilig te verplaatsen. Van het laden van gestandaardiseerde ladingdragers tot het naadloos overladen tussen vrachtwagens, treinen en schepen, wij zorgen voor een probleemloos transportproces, waardoor uw lading altijd op tijd en in optimale staat aankomt.

Verschil intermodaal en multimodaal transport

Intermodaal transport biedt consistente ladingdragers gedurende het gehele transport, wat ideaal is voor bijvoorbeeld bulkgoederen en (zee)containers. Dit betekent minder kans op beschadiging of verlies van lading. Aan de andere kant biedt multimodaal transport flexibiliteit voor het vervoer van verse producten, waarbij de goederen kunnen worden overgeladen tussen verschillende transportvormen om speciale behandeling te ontvangen en versheid te behouden.

Hoe werkt intermodaal transport

Het begint met het laden van de goederen in een gestandaardiseerde ladingdrager, zoals een (zee)container of wissellaadbak. Vervolgens worden deze laadeenheden overgeladen tussen verschillende vervoersmiddelen, zoals vrachtwagens, treinen en schepen, zonder dat de lading hoeft te worden uitgeladen. Dit zorgt voor een gestroomlijnd transportproces.

Bij DLG zijn we gespecialiseerd in geconditioneerd intermodaal vervoer

Voordelen van intermodaal transport

Intermodaal transport door DLG biedt de volgende voordelen: 

  • Efficiënt: door verschillende transportvormen te combineren, vinden we altijd de meest optimale route om tijd en kosten te besparen.

  • Betrouwbaar: met ons gestroomlijnde transportproces kunt u erop vertrouwen dat uw lading veilig en op tijd op de plaats van bestemming aankomt. 

  • Flexibel: of het nu gaat om het vervoer van bulkgoederen, (zee)containers of een andere lading, ons intermodaal transport biedt flexibiliteit om aan uw specifieke behoeften te voldoen, waarbij we altijd met u meedenken.


Duurzaamheid van intermodaal transport

Intermodaal transport draagt bij aan minder files en CO-uitstoot, waardoor het beter is voor het milieu. Bovendien verlichten we ook de drukte op de wegen door een deel van het transport te verplaatsen naar spoor- en waterwegen.  Dit draagt ​​bij aan een schonere en leefbaardere omgeving, terwijl we tegelijkertijd de efficiëntie van het transport verbeteren.

Internationaal transport door heel Europa

Met ons intermodale transport brengen we uw goederen door heel Europa. Of het nu gaat om import- of exportzendingen, ons ervaren team zorgt voor een vlotte en efficiënte afhandeling van uw vracht. Bekijk onze pagina over internationaal transport voor meer informatie over onze diensten en mogelijkheden. 

Over internationaal transport

Intermodaal goederenvervoer is de transportmethode die aansluit op al uw wensen

Transparantie met Track & Trace

Ons Track & Trace-systeem geeft u in realtime toegang tot de locatie van uw container, evenals belangrijke informatie over de status van uw lading. Of uw goederen nu per vrachtwagen, schip of trein worden vervoerd, ons volgsysteem geeft u altijd de controle, zodat u uw logistieke processen effectief kunt beheren. Met DLG blijft u altijd een stap voor op uw transportbehoeften.

Optimalisatie door de control tower

Bij DLG is onze control tower dé sleutel tot een soepel transportproces. Hier komen al uw logistieke gegevens samen en worden ze geoptimaliseerd. Samen vinden we oplossingen voor eventuele problemen, waardoor uw transport nog betrouwbaarder wordt. Klaar om uw logistiek naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Meer weten over intermodaal vervoer?

Offerte voor intermodaal transport

Intermodaal (geconditioneerd) vervoer door heel Europa: daarvoor moet u bij DLG zijn! Wilt u meer weten over transport op maat in uw branche? Dat kan natuurlijk altijd. Wij helpen u graag met uw logistieke vraagstuk en vervoeren uw lading duurzaam van A naar B. We deliver!

Schakel DLG in