Duurzaamheid in de transportsector

Bij DLG is duurzaamheid een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. Als familiebedrijf begrijpen we dat onze acties van vandaag de wereld van morgen vormgeven. Daarom hebben we ons toegewijd aan het implementeren van duurzame logistieke oplossingen in al onze activiteiten, van warehousing tot transport en daarbuiten.

Onze duurzame logistieke oplossingen

We zijn experts in transport door heel Europa en zetten ons in voor duurzame logistiek. Met slimme technologie en kennis over milieuvriendelijke alternatieven in de transportsector, willen we onze impact op het milieu verminderen terwijl we efficiënt blijven werken.

Duurzame logistiek in actie

Concrete stappen zetten richting duurzaamheid is niet alleen een doel, maar een voortdurende reis. Hier zijn enkele van de initiatieven die we hebben ondernomen om onze belofte voor duurzame logistiek waar te maken:

  • Investering in groene vloot: zo werken we onder andere samen met drie andere Nederlandse bedrijven aan een pilot voor 100% elektrische reefer trailers.

  • Optimalisatie van de logistieke keten: door gebruik te maken van routeplanningstechnologieën verminderen we niet alleen de afstand en uitstoot door het selecteren van efficiëntere routes, maar minimaliseren we ook het aantal lege kilometers. 

  • Groupagetransport: we combineren meerdere ladingen in één transportvoertuig, wat de efficiëntie verhoogt en de CO2-uitstoot vermindert. Lees meer over groupagetransport.

  • Energiezuinig crossdockcentrum: ons crossdockcentrum in Maasdijk is ontworpen met het oog op energie-efficiëntie. Bovendien maken we hier gebruik van elektrische pallet trucks.

Duurzaam transport voor bedrijven

Wanneer u al actief bezig bent met het verduurzamen van uw organisatie, mag u het aspect van transport niet over het hoofd zien. Door te investeren in milieuvriendelijke transportmethoden, zoals het gebruik van energiezuinige voertuigen en het optimaliseren van routes voor minder brandstofverbruik, vermindert u als bedrijf uw ecologische impact.

Samen naar duurzame logistiek

Mogen we u helpen met duurzame logistieke oplossingen? 

Duurzaam transport is voor bedrijven een cruciale stap naar een milieuvriendelijkere toekomst. Wilt u meer weten over hoe wij bij DLG duurzaam transport in de praktijk brengen? Neem dan nu contact met ons op via ons contactformulier. Samen bouwen we aan een groenere toekomst. Samen, schoner, slimmer.

Neem contact op