Wat is supply chain logistiek?

Supply chain logistiek, ook wel bekend als logistiek en supply chain management, draait om het zorgvuldig plannen en organiseren van alle stappen in het proces van productie tot aan de eindgebruiker. Bij supply chain logistiek komen logistiek en de supply chain dus samen.

Logistiek en supply chain management door DLG

Wij zorgen ervoor dat uw goederen naadloos van punt A naar punt B worden vervoerd, waarbij we elk aspect van het proces zorgvuldig plannen en coördineren. Van het ophalen van de goederen bij de leverancier tot aan de levering bij de eindklant, wij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Met onze expertise in supply chain logistiek bent u verzekerd van efficiënte en betrouwbare transportoplossingen die uw bedrijf vooruit helpen.

Van orders tot rapportages

Wij hebben een control tower met hoge servicegraad. Daarbij voeren we de complete order flow uit, wat het inboeken bij laad- en losadressen, het afstemmen van vertragingen en eventuele andere problemen onderweg omvat. Dit besteden wij niet uit, maar houden we in eigen beheer. Hierin zijn verschillende servicelevels mogelijk. U levert uw order aan via EDI of via ons order portaal. Ook kunt u rekenen op een rapportage op maat, zodat u inzicht heeft in de status. Wekelijks, maandelijks, ieder half jaar of met een andere gewenste tijdspanne; daar bent u zelf de baas over! 

Interne en externe supply chain logistiek

Om de volledige supply chain van beginproduct tot eindgebruiker soepel te laten verlopen, moeten alle interne en externe processen goed op elkaar aansluiten. Zo maakt DLG onderscheid in interne en de externe supply chain logistiek:

  • Zoals de naam al doet vermoeden, is de interne supply chain gericht op activiteiten die plaatsvinden binnen een organisatie. Denk aan activiteiten in een vroeg stadium zoals inkoop en productie, maar ook werkzaamheden zoals de op- en overslag en verkoop van goederen vallen hieronder. 

  • De externe supply chain gaat daarentegen over zaken buiten de organisatie zelf. Dit zijn alle activiteiten die plaatsvinden bij leveranciers, klanten en andere stakeholders.  

De succesvolle supply chain logistiek van DLG zorgt dat deze interne en externe activiteiten goed op elkaar afgestemd zijn. Onze grootste uitdaging is om de communicatie tussen de verschillende niveaus te optimaliseren. In een optimale supply chain zijn alle schakels namelijk met elkaar verbonden, zodat realtime informatie-uitwisseling mogelijk is.

Planning van de voorraad

Het proces van supply chain logistiek begint al ver voordat het internationale transport van start gaat. Zo moet u bijvoorbeeld grondstoffen voor uw product inkopen, deze ergens opslaan en de voorraden bijhouden. Een goede planning is key: u wilt namelijk niet met een overvol magazijn zitten of juist niet kunnen voldoen aan de vraag. Onze slimme planningen en continue communicatie tussen interne en externe ketens zorgen voor een goede basis. En dat is belangrijk, want een goed begin is het halve werk!

Supply chain logistiek gaat verder dan transport

Als de basis van de logistiek en supply chain management staan, dan is het tijd voor de volgende stap: het transport! Om dit proces te optimaliseren, besteedt DLG veel aandacht aan het voorspellen hoe een traject zal verlopen. Onze ervaring met supply chain logistiek leert ons dat er verschillende factoren zijn die het transport beïnvloeden. Daarom anticiperen we realtime op allerlei mogelijke veranderingen in de goederen- en geldstromen. Dit maakt organisaties niet alleen slimmer, maar ook wendbaarder. 

Supply chain logistiek zorgt voor minder voorraadkosten, snellere leveringen, meer flexibiliteit en een hogere klanttevredenheid

Heeft u vragen over supply chain logistiek? 

Optimale supply chain logistiek bij DLG

DLG heeft jarenlange ervaring met supply chain logistiek. Zo beschikken wij over logistieke oplossingen die wij van het begin tot aan het eind van de supply chain in kunnen zetten. Van bestellingen plaatsen tot voorraden aanhouden en van documentatie opmaken tot transportplanning: DLG helpt u bij een optimale ketensamenwerking! 

Wilt u meer informatie over de logistieke dienstverlening van DLG of ontdekken hoe wij uw logistiek en supply chain management kunnen optimaliseren? Neem dan contact met ons op voor logistiek advies. Samen gaan we voor het beste resultaat. We deliver!

Neem contact op