Wat is multimodaal transport?

Multimodaal transport biedt snelheid en flexibiliteit voor internationaal goederenvervoer. Uw lading kan gemakkelijk worden overgezet tussen diverse transportvormen en ladingdragers. We bieden oplossingen aan via weg, water of spoor. Hierbij maken wij bij voorkeur gebruik van lokale infrastructuren (Local for Local). Onze vloot is perfect uitgerust om deze verschillende transportvormen naadloos te combineren. 

Intermodaal of multimodaal? 

Terwijl intermodaal transport consistente ladingdragers biedt gedurende het hele transport, wat ideaal is voor bulkgoederen en (zee)containers, biedt multimodaal transport juist flexibiliteit voor het vervoer van verse producten. Door gebruik te maken van verschillende transportvormen kunnen goederen gemakkelijk worden overgeladen om speciale behandeling te ontvangen en de versheid te behouden. 

DLG is de specialist in geconditioneerd multimodaal vervoer

Voordelen van multimodaal transport 

Multimodaal transport door DLG biedt onder andere de volgende voordelen:

  • Flexibel: doordat we diverse transportmodaliteiten combineren, gaan we op zoek naar de beste routes om zowel tijd als kosten te besparen.

  • Betrouwbaar: multimodaal transport vermindert het risico op vertragingen en zorgt voor een sterke supply chain.

  • Duurzaam: duurzame oplossingen voor multimodaal transport staan bij DLG centraal. Dat gaat verder dan het voldoen aan de milieueisen, waardoor uw transport niet alleen efficiënter, maar ook milieuvriendelijker wordt.

  • Europees netwerk: met multimodaal transport verzendt u uw lading veilig en snel door heel Europa dankzij ons uitgebreide netwerk. 

Gespecialiseerd in geconditioneerd multimodaal vervoer

Bij DLG zijn we gespecialiseerd in geconditioneerd transport, zoals koel-, vries- en verstransport. Of het nu gaat om temperatuurgevoelige goederen, zoals verse producten of vriesproducten, wij bieden efficiënte en betrouwbare transportoplossingen. Onze geconditioneerde transportdiensten helpen bij het handhaven van de kwaliteit van uw lading.

Efficiënte oplossingen voor uw logistiek

De samenstelling van multimodaal transport voor uw logistieke vraagstuk is afhankelijk van het type lading en de route die uw goederen moeten afleggen naar de eindbestemming. Uiteraard spelen ook uw wensen en eisen op het gebied van budget, levertijden en veiligheidsaspecten een belangrijke rol in het bepalen van de meest efficiënte oplossing. Samen gaan we op zoek naar de juiste vorm van transport voor u. 

Stel uw transportvraag

Herverpakken bij multimodaal vervoer

Bij DLG ondersteunen we u als logistieke partner niet alleen met import- en exportformaliteiten, maar ook met het herverpakken van uw goederen. Waarom is dit belangrijk voor u? Douanerichtlijnen verschillen per land, en zelfs internationale transportregels zijn niet altijd toereikend voor uw specifieke vracht. Denk aan afmetingsvereisten en verpakkingsbestendigheid voor de reis. Het herverpakken van goederen is vaak essentieel, en dit maakt deel uit van de voordelen van multimodaal vervoer door DLG.

DLG als logistieke partner 

Onder het motto “we deliver” creëren wij de beste transportoplossingen voor onze klanten. DLG staat bekend om de snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid in onder andere koeltransport, vriestransport en zeecontainervervoer. Door onze jarenlange ervaring en ons brede netwerk zijn we de geschikte partner voor multimodaal vervoer. Ook denken we voortdurend met u mee over het zo efficiënt mogelijk inrichten van uw transportproces. Kort samengevat: we get things done.

Verbeter uw supply chain logistiek

DLG staat voor u klaar om uw logistieke uitdagingen aan te pakken. Wij zijn gespecialiseerd in nationale en internationale logistiek, waarbij we niet alleen uw goederen van A naar B transporteren, maar ook meedenken over het optimaliseren van uw bevoorradingsproces. Met onze expertise zorgen we ervoor dat uw goederen naadloos van punt A naar punt B worden vervoerd, waarbij we elk aspect van het proces zorgvuldig plannen en coördineren. 

Meer over supply chain logistiek

Vragen over multimodaal transport? 

Offerte voor multimodaal vervoer

Bent u benieuwd welke oplossing wij u adviseren op het gebied van multimodaal transport? We gaan graag een samenwerking aan! Leg ons gerust uw vraagstuk voor of vraag een offerte aan. Samen gaan we voor het beste resultaat! We deliver together. 

Schakel DLG in